Sosyal Medya

Güncel

200 PKK’lı öldürüldü iddiası

PKK’ya 5 dalga halinde düzenlenen hava harekâtının sonuçları ortaya çıkıyor.



Harekâtlarda örgütün lojistiÄŸine ve cephaneliklerine büyük darbe vuruldu. 130'u tespitli, 200 kadar PKK'lının öldüÄŸü, örgüt yöneticisi Murat Karayılan'ın karargâhının da vurulduÄŸu iddia ediliyor.

GüneydoÄŸu'da, daÄŸlık arazide ve sınır ötesinde PKK'ya yönelik operasyonların bilançosu netleÅŸiyor. Operasyonların bir süre daha devam edeceÄŸi belirtilirken, önceden tespit edilen hedeflere yönelik 5 dalga hava operasyonunda; 130 PKK'lının etkisiz hale getirildiÄŸi tespit edildi. Bu sayının, doÄŸrudan tespit edilemeyenlerle 200'e ulaÅŸtığı belirtildi. Öldürülenler arasında PKK'nın üst düzey yöneticilerinin yer almadığı, Gabar kod adlı lojistik sorumlusunun bulunduÄŸu açıklandı.

TSK'nın hava gücüyle vurulan noktaların PKK'nın gizli cephanelikleri, eÄŸitim tesisleri, barınak, depo, uçaksavar bataryaları ve sığınaklar olduÄŸu ifade edildi. Operasyonlarda ilk kez önceden belirlenmiÅŸ, PKK'ya ait gizli cephanelikler de vuruldu. Cephaneliklerin üzerinde ‘mantar' ÅŸeklinde dev toz bulutlarının oluÅŸtuÄŸu, buralara gizlenmiÅŸ patlayıcı ve mühimmatın infilak etmesiyle, patlamaların dakikalarca devam ettiÄŸi vurgulandı. Operasyonun sonuçları Ä°HA'lar ve uçaklarla tespit edildi.

KARAYILAN DA HEDEFTEYDÄ°

PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Murat Karayılan'ın ana karargâhının da vurulan yerler arasında olduÄŸu, ancak Karayılan'ın operasyon sırasında karargâhta bulunmadığı belirtildi. Ä°lk operasyonda jetler; Zap, Gare, Metina, Haftanin, AvaÅŸin, Kandil ve çevresindeki hedefleri vurdu. Sonraki operasyonda sınır içindeki Cudi ve Gabar Dağı'ndaki hedefler vuruldu. Bu operasyonlar, Hakkâri ve Şırnak kırsalında yoÄŸunlaÅŸtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.